post

tjoho, fick en avi om att min tröja finns att hämta på statoil efter kl 17.00. Så det ska jag göra sedan hoppas ja ;-)
Ska iaf alldeles strax gå och lämna in lappar till chefen så hon får hjälpa mig att söka graviditetspenning.
Sedan ska jag fortsätta att städa, har gjort toaletten iaf!! När min kärakära man kommer hem blir det mat och sedan iväg för att handla inför helgen. Och senare skulle vi få besök tror jag :-D

KÄRLEK / Erika

27/10 -11

v.28, 27+0, 90 dagar kvar!!


Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?

Vi är alltså inne i sista trimestern, slutet av gravidtiteten. Jag känner av smärta i revbenens nedre del, undrar om det är bebisen som är där och misshandlar mig? Har sedan jag fick veta att jag är gravid gått upp 6 kg, om det är normalt eller inte vet ja inte.

27+0

KÄRLEK / Erika

Tävling!!!

I samarbete med Crocs.se och Mirka Norrström har 3st chansen att vinna ett par varsinna valfria barnskor ur deras sortiment!

barLogo_img

Tävlingsregler:

För en vinstchans – Obligatoriskt:

*Gå in till Crocs.se och titta runt på deras sortiment. Vilka barnskor skulle du välja om du vann?

*Skriv det i en kommentar inne hos Mirka.

För 2 vinstchanser:

* “Gilla” Crocs på Facebook.

För 3 vinstchanser:

*Skriv & tipsa i din blogg om tävlingen. Låna bilden nedan! Kontrollera så att länkar fungerar.

Lämna en länk till ditt blogg-inlägg hos Mirka.

Tävlingen avslutas 30/10-11 kl. 23.00!

image1_169879575

 

Alla hennes läsare får även -20% rabatt i deras webshop http://www.crocs.se/ om ni uppger koden mirka

Erbjudandet gäller fram till den 30.1.2011 (kan inte kombineras med andra erbjudanden och kampanjer)!

Obs: På grund av ett tekniskt fel så kommer koden att gå live först efter midnatt!


Snabbt...

fick jag mina byxor som jag beställt från Nelly, de kommer från märket sobea. Jag säger bara att jag ÄLSKAR DOM!!! Återigen så kan gravida som icke gravida använda dom, hur fina som helst och sköna!! Har börjat fundera på att köpa mig ett par till redan ;-) eller om jag har tur så kanske tomten kommer med ett par :-D

I skrivandets stund står en köttfärslimpa i ugnen, mums!

KÄRLEK / Erika

Tjoho!

Kollade precis "statusen" på mina yogapants och det ser ut som att de kommer imorgon :-D Jag är såååå GLAD, hoppas verkligen att de är lika bra som jag tror att de är ;-) Har införskaffat mig ett par mysbyxor från P.OP med de klassiska ränder i marinblått och vitt. De hänger just nu på torkning, har tvättat dom =)

Har jobbat idag med, det märks att man blir "tjockare och tjockare", men det funkar väldigt bra ändå! Ska försöka jobba så länge som möjligt hade ja tänkt! Skönt att ha något att göra om dagarna faktiskt.
Står som arbetssökande hos AMS så dit måste jag imorgon >.<

KÄRLEK / Erika

Nytt till mig!

Köpte mig ett par superfina byxor häromdagen, väntar bara på att de ska anlända :-D


från Sobea , men jag beställde dem från Nelly (fraktfritt över 500 kr)

Satt och läste Magdalena Graaf's blogg och fick se en underbart fin tröja som hon hade på sig. Hon länkade till vart hon hade köpt den. Så jag slog till och köpte en i svart :-D

från LUNDMYR of Sweden

Byxorna kan man även ha när man inte är gravid, så ni icke-gravida kan också beställa er ett par.

KÄRLEK / Erika



Vagnen

Det blev förresten en Brio happy!!! en lila ;-)





KÄRLEK /Erika

20/10 -11

Satte mig ner förut och kollade på alla papper från försäkringskassan -kräks- Är inte ett papper att fylla i heller, det är ett par. Skulle även försöka ansöka om föräldrarpenning inför föräldrautbildningen vi ska gå, det kunde man självklart inte göra via webben. Det blir alltså ett till papper att fylla i ;-)
Har sådana problem med foglossning med :-(

Idag är vi inne i v 27, 26+0, 6e månaden eller 97 dagar kvar till beräknad förlossning.


Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

24+0

25+0

26+0


KÄRLEK /Erika

1/10 -11

Ska börja med en magbild, i torsdags gick vi in i v24 eller 23+0



Förra veckan såg ut såhär




Har tyvärr åkt på foglossning med =/

Men på måndag ska vi beställa/köpa vagnen till bebben ^^ Jag längtar :-D

Hepp ska iväg och jobba!

KÄRLEK / Erika

RSS 2.0